CsóFi Be!számoL!

/..mindennapi kalandjaink újragondolása../

Paddy and the Rats @ BNT

2017. szeptember 09. 17:23 - beszámolok

2017.09.08. Paddy and the Rats @ Barba Negra Track

A rendkívül eseménydús nyári szezon után (8 fesztivál, 81 koncert) átvették a zenei stafétát az őszi fesztiválok, bornapok, sörfesztiválok és megannyi más egyéb rendezvény. Lassan a szezonja végére érő szabadtéri Barba Negra pénteki fellépőjét, az ír kocsmazenét játszó Paddy and the Rats Zenekart füleltem meg.

dsc_0332.JPG

Előzenekaruk, a Jolly Jackers volt, akik színvonalas bemelegítőt biztosítottak a főzenekar számára. Szépen gyarapodott a koncert alatt a küzdőtér közönsége is, majd a szokásokhoz híven 20:20-kor színpadra lépett a Paddy. 23 dalt hoztak a fiúk vegyesen válogatva anyagaikból. Bevallom, a nyár folyamán, több állomáson is láttam a formációt (EFOTT, Fezen) és mindenhol népes tábort vonzott a fellépésük. Ez most sem alakult másképp, szép számmal járták a talpak az ír táncokat a Negra flaszterén. A banda a legújabb lemezén (2017) szereplő „Black Sails”-el kezdett. Ezt egy 2012-es nóta a „Bastards Back Home” követte. Harmadikként egy 2015-ös melódia a „That’s My Nature” hangzott el. Természetesen nem maradt ki az anyagból a „Pilgrim On The Road” sem – ami egyik személyes kedvencem és jó barátomék, a The Scarlet Zenekar is előszeretettel játssza feldolgozásként ezt a dalt a bulikon. A „Song Of A Leprechaun” is egy jó kis, pörgős nóta („Ooooh Oooh”), tisztességeset lehetett rá mulatni. A „My Sharona” egy igen pikáns darab klipjét tekintve, érdemes rápillantani, szintén kellemes fogadtatásnak örvendett. Nyilván semelyik ír dáridó nem az igazi a „Drunken Sailor” nélkül, így nem volt kérdés, hogy ez a dal inkább a setlist vége felé, a hangulat tetőpontján fog elhangzani. A „Six Rat Rovers” (2009) az első stúdiómunka egyik ékes darabja, ezalatt már igencsak nagyon volt az őrület a rajongók között. Bernie Bellamy (harmonika) többször is kihozott egy óriási, fekete kalóz zászlót és meglengette a tömeg feje felett.

dsc_0116.JPG

A színpadképet tekintve tele volt rakva a pódium (kincses) ládával, hordókkal és egy jókora hajókormány is befigyelt Seamus (dob) mellett. Záródalként a „Join The Riot” csendült fel, majd a banda levonult a színpadról. Kisvártatva, illetve a kitartó „We want more!” kántálásnak köszönhetően visszatért a zenekar még két dal erejéig. Utolsó előttiként az „Aerolites” következett. Utolsó nótaként, mi más, mint az ikonikus "Freedom" hangzott el melyet a közönség leguggolva várt a dal beindulásáig, majd őrült ugrálásba kezdett mindenki. 

dsc_0153.JPG

Az ír patkányok közel tíz éves múltra tekintenek vissza, szinte földbe csapódó meteorként robbantak be anno az első albumukkal. Azóta nem hiányozhatnak egy nagyobb hazai fesztivál line-up-jából sem és mindezek mellett külföldön is eredményesen bontogatják a szárnyaikat.

Ahogy már megszokhattátok, az utolsó képre kattintva érhetitek el a galériát:

A kékkel kijelölt hivatkozásokra kattintva elérhetőek a zenekarok FB oldalai és egy videoklip.

Facebook galéria itt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csofibeszamol.blog.hu/api/trackback/id/tr3512817888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása