CsóFi Be!számoL!

/..mindennapi kalandjaink újragondolása../

Elmebeteg emberek, elmebeteg emberek mindenhol…

2014. március 16. 14:56 - beszámolok

Engem folyton betalálnak a félőrült, guruló gyógyszerüket vadul kergető zárt osztály szökevények…

Tegnap érkezett Facebook-on egy ismerősjelölés – „Szomorú Valóság” – ájjáj mondom, nagy lesz itt a baj. Toltam is rá gyorsan egy screen shot-ot, hogy megmutassam Lettinek, kacagtunk kettőt és el is felejtettük a dolgot.

xd.jpg

Lévén, hogy nem vagyok tahó ember, bárkitől érkezik levél, válaszolok, bárki jelöl be, kiderítem (hogy ha nem ismerem), hogy miért tette – ergo írok egy üzenetet. Most is így történt, udvarias hangvétellel próbáltam informálódni a bejelölés megtörténésének hogyanjáról és mikéntjéről. És itt jött a szájtátós bukfenc, amire tuti, hogy legzordabb félrészeg álmomban sem számítottam.

Ezt kaptam válaszul (a szövegezményt CTRL C CTRL V-zem, SEMMIT nem javítok, írok át benne):

„Szia.Szeretném Veled megosztani az életem történetét.Hosszú lesz.Nagyon szeretném,hogy végig olvasd.Az életem olyan szörnyű,amit az emberek 90%-a el sem tud képzelni.Amit leírok,igazából nem az egész,csak egy része.Néhány ismerősöm,azt mondta,ők már 4-5 évesen öngyilkosok lettek volna a helyemben.Jelenleg 15 éves vagyok,de olyan sok szörnyűséget élek és éltem már át,ami egy 80 éves embernek is sok lenne. 4-5 éves koromban már felnőttként kellett gondolkodnom. Ez az egész országra tartozik.A célom az,hogy segítsek az embereknek,akik úgy érzik,hogy az életük szörnyű.Így erőt meríthetnek. Nem feltétlenül kell rád illenie a célomban megfogalmazott személy tulajdonságainak.Csak olvasd el,és küldd el egy ilyen embernek,ha ismersz ilyet.”

Jajj Istenem, 56 kiló emocionális tinédzser fájdalom, na, jól van semmi baj, pár karakterben felvilágosítom róla, hogy dont fossmá, majd elmúlik. És lehet, hogy ezt nem kellett volna. Írtam egy középterjedelmes szöveget a véleményemről, hogy szerintem első körben eléggé megmosolyogató az a tény, hogy az ürgéről/formáról/csajról/pedofilgyerekcombsimogató vadbaromról SEMMILYEN információ nincs kint a profilján. Sem egy kép, sem a neve, SEMMI. Egy hónapja létezik a profil, alig pár ismerőst számlál, „Igaz történetek” nehéz sora van megosztva. Kamugenerátor azért tekeri az áramot, erősen fail szagú a dolog. Fejtegetni kezdtem, hogy nem attól lesz tutibubi, hogy a hatvankét kiló fájdalmát tömörített fájlban csatolva, orcáját nem vállalva a személytelen, FB alapértelmezett kép mögé bújva a virtuális mezőre borogatja. Felvilágosítottam róla, hogy úgy vigéckedjen, hogy tudom, hol lehet az ilyen felhasználókat jelenteni.

Mivel én már abszolút lerázó stílusban írtam, meg nem fordult volna a fejemben, hogy a következő kis piros egyes felvillanásakor egy gyors matematikai becslést lefuttatva az agyamban kb. 55 000 leütött karakter jelenik majd meg a levelezésünkben.

Ésde. Emberünk kérés nélkül, „ingyen és bérmentve” (az, hogy engem ez érdekel-e vagy mi van, tök mindegy) rám zúdította az állítása szerint 15 év alatt az életében lezajlott tragédiákat.

Ilyen színvonalú dolgok kerültek felsorolásra mint, megfázás, éles tárggyal kézelvágás, tv zsinór szikrázás, tejfog miatti arc feldagadás, csőtörés, disznóvágás (jaj szegény HASZON állatok, levágják, megeszik őket, jaj! –  Te követ eszel, vagy mit?!) , tyúkvágás (controllcécontrollvé), másik hason korú gyerekkel civódás, szóbeli sértés és fájdalmasabbnál fájdalmasabb kezelhetetlen lelki elborulást és emberi megkecsmeredést okozó problémák (pl. vakbélműtét).

Azt gondolom, ezek nagy része már mindannyiunkkal megesett életünk során. Én sajnos ebben semmi drámát nem találtam, hogy amikor az ember vakbélműtétre megy, az fáj és megmarad a heg.

Ebben a diszkrét kis szösszenetben VÉGIG arról volt szó, hogy az egész univerzum, az összes ember (tanár, család, pszichológus, 4 éves ovitárs, orvos) MINDEN földi halandó az első pocoktól az utolsó egysejtű baktériumig MINDENKI ellene van és őt bántja és neki rosszat akar. Ötvenszer megerősíti, hogy rengeteg műtéten esett át, és közben mindenki a halálát kívánta. Az iskolában a tanárok tudomást sem vettek róla ha történt vele valami (életszerű). Olyan dramaturgiával beszélt a különböző megélt, ámbár teljesen hétköznapi és minden más emberrel is előforduló dolgokról, hogy idő közben hoztam némi rágcsát meg egy üveg üdítőt, hogy most már tényleg megadjam a hangulatát és a körítést a horror- thriller-dráma regénynek, amit bár elolvasni nem szándékoztam, csak úgy beleesett ripsz-ropsz egy fél szakdolgozat az életembe. Meg kell említeni, hogy a történetben mindenki alkoholista volt (még a 80 éves dédnagymama által terrorizált kóbor macska is), mindenki agresszív volt, verekedett (aztán Korfura mentek nyaralni). Olybá szétszínezett volt ez a mese, hogy a szivárvány teljes színskálája is kutttyaf*ssszaehhözképest!

Egyszerűen nem is értem, ki a jóvágású, édes, kis, erotikus mászórudam az, aki a neten, álnévvel, kép, információ nélküli profillal EGY vadidegennek egyszer csak elküld egy komplett regényt. Az EGÉSZ életéről, dátumozva, mikor mi történt, kiment az ajtón és eltörött az üveg, ami 5 helyen vágta el a kezét, miközben az ősz hajú 78 éves nagymamája bent piros fonalból kötött S-es pulóvert a karosszékében ülve, amely északi tájolású volt. 

Átverekedve magamat a fantasy betű rengetegen, tudomást szerezve 15 kínkeserves, vérben úszó évről, ahol „milliókat kellett fizetni a magániskolában” (pedig az előbb még putriról, szegénységről és dzsindzsában élésről volt szó) és „Korfun meg Horvátországban is csak bántottak a családi nyaraláskor” ahol minden csak a gyötrődésről és fájdalmas, elevenbevágó szenvedésről szólt, megalkottam a diagnózist. Unatkozó újgazdag emó-ivadék, akinek kéne egy pár zsugor ásványvíz, amit pakolászhat két „életembe belehalok” közt, vagy egy egynyomvonalú humánerő által meghajtott analóg földművelő berendezés (kapa), hogy lefoglalja a kicsit túlpörgő fantáziával és ehhez mérten kellően elb*szott agytekervényekkel rendelkező emberünket. Felvilágosítottam róla, hogy, ha ilyen problémákkal küzd, LEHET orvosolni, pl. vannak ilyen szervek, hogy rendőrség, igazságszolgáltatás egyéb hatóságok, orvos, pszichológus stb.

A nevét sokadszori kérésem ellenére sem árulta el, a szövegezményben is mindenkit monogrammal említett meg, helyszíneket sem közölt. Mondta ugyan, hogy van másik rendes profilja, de azt nem teszi közzé (?!:D), mert CSÚNYA! (Rendben.Szia.). Az egész hablaty egy túldramatizált, hatásvadász szar, csak az a baj, hogyha ezt olyan fiatalkorúnak küldi, aki naiv és ezt megeszi, esetleg segíteni akar rajta, még bajba is kerülhet (mi rá a garancia, hogy nem egy pedofil, elfajzott előember hülyíti a neten a hiszékeny tiniket?)

A regény után „értékelésbe” kezdtem. Kb. ugyanezeket leírva tudattam vele álláspontomat, hogy egy borzasztó nagy fantáziával bíró lénnyel van dolgunk, de akkora kamandusz az egész és annyira nevetséges, hogy nem igaz (ismét rákérdeztem – most már két konkrét névre -) és meglepő módon azóta semmi válasz nem érkezett.(:))

Legyetek óvatosak, kritikusak és ne higgyetek el minden szart!

(Az sem lenne baj, ha a profilt minél többen jelentenék:  https://www.facebook.com/szomoru.valosag )

Néhány örökzöldség:

-          „Egy ilyen disznóvágás borzasztó dolog,normális ember el sem tud képzelni annyi puritán,üvöltő és lelketlen embert egy helyen...2008-ban 4-szer csináltak ilyet,azóta nem,de állításuk szerint hiányzik ez nekik,ezért újra akarnak venni megölendő állatokat.” (Jól van! Tömlöcbe minden magyar  állattartóval, és azzal is aki valaha leütött egy szúnyogot! Állatkínzó vadállatok vagytok mind! Egyetek szelet Nappal!)

-          „Neki normálisnak számít,hogy a férje állati hullákról vág le valamit” (itt arról volt szó, hogy valakinek a lakását szarvasagancs díszíti. JUJ! Minden vadászt a pokol máglyájára! MOST!)

-          „Aztán amikor a vihar kicsit lecsendesedett,az egymáson fetrengő és nyögdécselő tömeg közepén valahogyan átgázoltunk,és a metró felé mentünk.Olyan látvány tárult a szemem elé,mint a legbrutálisabb katasztrófafilmben. A metróban vértócsák voltak,valaki egy vértócsa közepén ült és olyan hang tört fel a torkán,amit iga- zából nem tudnék leírni.Mindenütt üvöltő,sikítozó és síró emberek,akik nem találták a rokonaikat, ismerőseiket.Azok ugyanis vagy meghaltak,vagy bezuhantak a Dunába,vagy más dolog történt velük. Volt,aki majdnem a Deák téri metró elé ugrott,valaki úgy ráncigálta vissza.”

És a személyes kedvencem:

-          „A Wikipédia ezt írja a szcientológia alapelvéről: A mitológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt az egész Galaxisból sok milliárd űrlényt rabolt el,lefagyasztotta, és űrhajókkal a Földre hozta őket.Itt egy vulkánba dobta a lefagyasztott lényeket, a vulkánt pedig felrobbantotta egy hidrogénbombával. Az űrlények kiszabaduló lelkeit egy speciálisan e célra épített „lélekszívóval” fogta fel, majd a fogoly lelkeket agymosásnak vetette alá, s így engedte szabadon őket. Az űrlények lelkei, akiket ők thetánoknak neveznek, később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra.” (utána pörgettem, semmi ilyen baromságról szó sincs.)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csofibeszamol.blog.hu/api/trackback/id/tr235864614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cecilia Rose Wild 2014.08.20. 12:50:03

"egynyomvonalú humánerő által meghajtott analóg földművelő berendezés" - ez gyönyörű megjegyzés volt.

Nem lehet, hogy a jövő egyik reményteljes disznóvágós-horror-pornó írója talált meg, aki csak egy kis bíztatást várt tőled? Azt hisszük, ez a műfaj erősen rétegigény, aztán majd ámulunk a könyvhéten! :)

László 88 2017.08.29. 14:24:55

Szcientológiás rész igaz, tényleg ezt hiszik.
süti beállítások módosítása