CsóFi Be!számoL!

/..mindennapi kalandjaink újragondolása../

Meg tudsz inni egy korsó sört húzóra? Mesélj még!:)

2014. február 22. 21:43 - beszámolok

Nos, ebben a posztban a napjainkban zajló társadalmi fertőzésről szeretnék szót ejteni, miszerint „igyál meg egy korsó sört levegővétel nélkül, töltsd fel a netre, légy nagyon vagány, és invitáld hasonlóan értelmes társaidat is erre a tevékenységre.”

Egy szóban foglalnám össze: GRATULÁLOK!

Igazán VAN értelme, igazán JÓ vicc ez, igazán értelmes és illethetném hosszas tulajdonságokkal még e nagyszerű cselekvést.

Vajon mit akarunk (akarnak) ezzel megint elérni? Menőnek lenni? Viccesnek lenni? Jópofáskodni?  - „Jaj ne izélj már ez csak poén! Mit vagy ilyen rugalmatlan, humortalan, befásult pöcs?”

IGEN! Valóban poén ilyen rövid idő alatt ekkora dózisú alkohollal kiakasztani a szervezeted (és itt elsősorban a TÖMÉNYRE célzom, tisztában vagyok vele, hogy "egy sör nem sör" - de nem 30 mp alatt. Láttam már én is sörivó versenyt akár fesztiválon, akár neten, és nem, nem haltak bele az emberek, de ne mondja azt nekem senki, hogy ez jó érzés, hogy szétfeszíti a szénsav a gyomrodat, ég a nyelőcsöved és barátai. Tök vagány, hogy le tudsz csavarni egy sört, és ettől majd Te leszel a "főnök"?- ahogy a belehalt (lentebb említett) külföldi kolléga írta, jól megmutattad nagyfőnök!)

Igen, jó és hasznos dolog rohadt nagy metál arcként szájüregbe verni egy fél litykó vodkát! Mert különben fizetsz egy tálca sört!

Istenem! A józanész ilyenkor melyik k****ra perifériás állományában rejtőzik az agyatoknak?!

Aki ismer, tudja: szeretek italozni, szeretem a társaságot, nem vetem meg sem a kocsmákat sem a játszótereket, sem a rövidet, sem a fröccsöt. DE engem még senki nem látott szempillán hátrafelé csúszva talajtornázni a kricsmitől lakhelyemig. Mert nincs értelme, mert baromság, mert az italnak nem ez a lényege.

Az italt és annak a társaságát is, akivel elszürcsölöd, élvezni kellINNI TUDNI kell, ez nem úgy van, hogy csak úgy iszok bele a nagyvilágba. Hosszú út vezet addig, hogy be tudd lőni a számodra helyes adagot, igen, addig cirádás események vannak, de kellő "rutinnal" tudni fogod, hogy mikor PONT jó az arány, jól érzed magad és még a külvilággal is kapcsolatban vagy, majd másnap nem szidsz mindenkit, hogy "az az utsó kisüsti már nem kellett volna"....

Ebben mit lehet élvezni, hogy videóra véve, otthon 49 mp alatt lerepítesz egy sört a sötét szobádba zárkózva hót egyedül, hogy utána megmutathasd elmés pajtásaidnak aZinterneten? És majd 50 év múlva mindenki otthon fog ülni fejhallgatóval a fején szilveszterkor, webcamm-al pirospozsgás orcája előtt és légkoccintunk? Virtuálisan, bele az éterbe? Mert már arra se vesszük a fáradtságot, hogy elvonszoljuk löttyedt testünk legalább a kocsmáig, ha már máshová nem.

Rendkívül idegesít az emberi butaság, hülyeség, a gondolkozás és a különbözni nem akarás - "jól van, eltűnök én is a tömegben, bállok a sorba, leszek én is a többiek kópiája, tucat, akivel csak többen vagyunk"- hogy Én, ÉN vagyok, vannak önálló gondolataim és nem állok csak azért szürkének, mert a divat ezt diktálja. Ez a cselekvés az egyéniség tarkón csapása. Minden ember egyéniség. Attól a pillanattól kezdve, hogy ezt Ő is elhiszi magáról és képes vele élni, vállalja magát, amíg csak másokra akar hasonlítani, követni, amit ők csinálnak, úgy, ahogy ők csinálják, addig csak egy kopott szürkeárnyalatos másolat.

Arról már szót sem ejtek, hogy toronymagasan kvalifikált külföldi embertársaink közül már bele is haltak ebbe a csudijó játékba. Mert ja, nem mindegy, hogy megettél két csüngő hasú, 400 kilós disznyót, vagy másfél diszkrét szál répácskát tömtél arcodba a nap folyamán. Nem mindegy, hogy 22,5 kiló vagy a Himaláján császkáló serpák csomagjaival megrakva, vagy vastagabb a karod, mint édesanyád combja, ésatöbbi. Nem vagyunk egyformák, honnan tudod, hogy pl. nem üt ki úgy egy ilyen adag szesz, ilyen rövid idő alatt történő szervezetbe vitele, hogy nem ütöd szét a homlokoddal azon nyomban a billentyűzeted?

Miért nem szavaltok szép magyar verset, vagy csináltok végre már valami kivételesen értelmes dolgot…

Mindenesetre sok sikert kívánok az önjelölt koporsó keresőknek, és legyetek kedvesek majd a másnapi Dr. Zacher Gábor úrral való eszmei értekezésről is feltölteni a mozgóképet!:)

(Egy kis szakirodalom ;))

bor.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csofibeszamol.blog.hu/api/trackback/id/tr685827485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barkó 2014.08.20. 11:28:58

Milyen kár, hogy nincsenek más hozzászólások, csak egy közösségi oldalon... Mindegy. Az a véleményem, hogy a cikk tisztelt írójának teljes mértékben igaza van. ÉS tisztelet, amiért állást mert foglalni.
Ez a játék veszélyes, és egyeseknek biztos az a véleménye, hogy zseniális, és ezt az bizonyítja, hogy gyorsan terjed. Amerikában az a bizonyos Knock Out játék terjed gyorsan, miszerint véletlenszerű embereket kell egy ütéssel kiütni az utcán. Zseniális, nem?

beszámolok 2014.08.20. 20:48:37

@barkó: Köszönöm szépen!
Eddig nem is láttam a FB-os kommenteket...:D
Ez az igazságharcos csak nem adja fel!:))))
Semmi baj, mindenkinek a maga szintjén:)

barkó 2014.08.21. 15:48:30

Az én álláspontom egyszerű: mivel absztinens vagyok, elhatárolódom tőle és el is ítélem az alkoholizmus minden formáját. Csak viccelek, én nem vagyok nyársat nyelt karó. De ez az ivós játék (sz'tem az összes) hülyeség és veszélyes.
Ha valaki el akarja nyerni a tiszteletemet, akkor olvassa el Robert Merle -től a Francia história sorozatot. És élvezze!
süti beállítások módosítása