CsóFi Be!számoL!

/..mindennapi kalandjaink újragondolása../

2017.10.28. AWS – Akvárium

2017. november 03. 11:10 - beszámolok

A hétvége első napján, szombaton keményebb vizekre eveztem, ugyanis az Akváriumban megrendezett AWS koncertre látogattam el.

Fellépett a Tündérvese, az All But One és a Sunset is. Mindegyik zenekar fél órát kapott a közönség melegítésére.

dsc_0462.JPG

Este tíz előtt pár perccel lépett színpadra a fiatal, feltörekvő, modern, alternatív metált képviselő AWS. A bandát négy fiatal srác alapította 2006-ban Budakeszin. Azóta a tagok száma bővült egy fővel, most már 5 fiú gondoskodik immár róla, hogy ne maradjunk riffek és duplázó nélkül (Bence, Dani, Örs, Áron, Soma). Fennállásuk óta megfordultak már több hazai fesztiválon és az országhatáron túl is. Volt lehetőségük nagyobb bandákkal turnézni és több díjat, nyereményt, elismerést is zsebeltek már be.

A kb. 1 óra 15 perces programot az introt követően a „Budapest” című dalukkal nyitották a fiúk. Elég erős nóta, kedvelem eléggé, így meg is adták az alaphangot az estének. Minden kedvencem elhangzott nagyjából: „Takard el”, „Te is félsz” – ezt a dalt egy hosszas szöveges monológ előzte meg, melyben Örs feltüzelte a közönséget mindenféle aktuális kispolgári helyzetünkre és elnyomottságukra rávilágító mondataival. Szólt még a „Temetetlen halott”, „Mindenki idegen”, természetesen helyett kapott a „Nem fáj”, a „Köddé válsz” és egy különlegességet is kaptunk az este folyamán, ugyanis elhangzott a német előadóművész Scooter világhírű „Maria” című dala is – metál verzióban.

dsc_0330.JPG

A legújabb nóta az óriási sikernek örvendő „Viszlát nyár!” címet viselve utolsóként hangzott el. Remek dalnak gondolom az új melódiát, szerintem a szöveg önmagában, vagy versként is 100%-ban megállja a helyét.

Visszatapsolást követően hallhattuk még a „Mindent a semmiértet” és zárásként a „Hajnali járatot” – ezzel a dallal ismertem meg őket.

A koncert telt házas, sold out buli volt, nehezen is lehetett járni-kelni a vadul pogózó tömegben és úgy fotózni, fotósárok/backstage karszalag nem lévén. Megizzasztott a helyzet, de azért próbáltam ennek ellenére is a képi alátámasztási anyagra is figyelni.

dsc_0430.JPG

Készült a banda sörivő versennyel, három bátor delikvens jeletkezhetett, hogy a zenekar valamelyik tagja egy tölcsér és egy cső segítségével megitassa sörrel. A leggyorsabb ivó nyert egy pólót. Ezen kívül teret kapott még a párnacsatázás és a végeláthatatlan body surf-ölések hosszú sora. Nem szégyellt a közönség megmozdulni, aktívan részt vettek a rajongók a koncert végén következett „wall of death-ben” és és a szívecske, „kapd be!” jelek felmutatásában, de még a leguggolásban, felugrásban is. A komplett banda egyébként mezítláb tolta végig a koncertet, többen a közönség soraiból is megszabadultak lábbelijüktől, kinek nagyobb, kinek csekélyebb örömére.

dsc_0407.JPG

Az egész koncert egy őrület volt különben, már csak ugye maga a stílus is egy elégé megmondó, ideges témájú dolog, speciel én nagyon kedvelem ezt az irányzatot, és már hetek óta AWS lázban égve, éjt nappallá téve, kocsiban, itthon ezt ordíttattam, így nagyon vártam már a koncertet, és 100%-ban azt kaptam, amire vártam.

Remélem a sok és kitartó munkának meglesz a gyümölcse és egyre nagyobb teret és figyelmet kap ez a stílus itthon és meg fogják tudni tölteni a hasonló jellegű zenekarok a klubbokat, és a fesztivál színpadok előtti tágas küzdőtereket.

                                                                                   

Dallista:

  1. Budapest
  2. Nem kértünk semmit
  3. Nem fáj
  4. Mindenki idegen
  5. Égésföld
  6. Sorsforgató
  7. Takard el
  8. Ha nem tűnsz el
  9. Temetetlen halott
  10. Esti részegség
  11. Te is félsz
  12. Újrajátszanám
  13. Köddé válsz
  14. Scooter cover
  15. Mi vagyunk
  16. Viszlát nyár
  17. Mindent a semmiért
  18. Hajnali járat

A megszokott módon, itt a szöveg végén találhatjátok a galériát!

Természetesen FB-on is elérhetők a képek: ezen a linken!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csofibeszamol.blog.hu/api/trackback/id/tr8313155160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása