CsóFi Be!számoL!

/..mindennapi kalandjaink újragondolása../

A Péntek ("egy sör" - ugye Te is átélted már?)

2015. november 30. 21:32 - beszámolok

A klasszikus mondat: "áh gyerekek fáradt vagyok, ma csak EGY(!) sört iszom"...

Majd kikéred hajnal háromkor a hatodik kör pálinkát merev részegen.

Gyilkos kijelentés, főleg pénteken!

12032862_979915778695254_5175600971520137114_o.jpg

Na, tegye fel bátran a kezét, aki már találkozott halandó életében ilyesmivel.

Klasszikus szituáció, amikor elragad minket a buli heve, pedig másnap levelezős, hétvégi képzés az egyetemen, szeretett rokonod esküvője, családi ebéd, amikor bemutatod a csajod/pasid, de Te leugrassz, csak EGY sörre péntek este...

Nos, jómagam és egy kedves barátom sokszor estünk az Ördögnek ilyenformán megbabonázott alkoholgőzös bűvkörébe.

Idővel kultusszá nőtte ki magát nálunk a nagy A betűs PÉNTEK.

Először váratlanul, pisszenés nélkül történt, csak úgy...

Aztán figyelni kezdtük a jelenséget. Amikor TÉNYLEG szívből elhisszük, és NEM készülünk rá, MINDIG ELVISZ A POKOL CEFRESZAGÚ ÁDÁZ, HABZÓ SZÁJÚ KUTYÁJA.

DE!

Amikor, azt hiszed, hogy a Kutya nem vette észre, hogy valójában rájöttél, hogy Péntek van de eljátszod, hogy nem tudod, VAGY tudatosan tudod, hogy "áhhááááá, péntek lesz, arcomon cigánykerekezve megyek haza, anyám ne várj, csak húsévessel délben!". No, akkor tuti, hogy már kilenckor pizsamában nézed az esti matinét kakaót szürcsölve.

A Pénteket nem lehet csak úgy átverni. Nem.

Ennek SPONTÁN kell történni, itt gyökeredzik minden. A Péntek csak jön és megy. Majd hétfő lesz....

10419552_738763292849017_7912729537252654883_n.jpg

Biz Isten, mondom én, olyan jó bulik soha sincsenek, mint Pénteken...

Történt egyszer, hogy egy barátnőmmel mentünk egy másik barátnőm vizsgaidőszak végét ünnepelni. Semmi extra, négyen vagyunk (egy deli legény is volt velünk). Diszkréten szürcsöljük a sert és koccintásképp EGY rövidet. Lágy zene, semmi vadulás. Kisvártatva átkocogunk egy másik helyre. Csocsó, ser, semmi nagyvonalú dolog. Majd rövid. Ser. Csocsó. Rövid. Ser. Ser. Rövid. Ser. Hánymonkell. Négyóra. Holvagyok. /Péntek volt./

No. Rákövetkező héten, áthívtam ugyanezen barátnőmet vízipipázni. Délután, nevetgélő kisgyerekek, kellemes tavaszi napsütés, lazulás. Este egy hirtelen jött gondolattól vezérelve felhívtam a fent említett két főt. "Nem jöttök át este pipázni kicsit?" - De miért, ne! - Hangzott a vészjósló válasz, de semmit sem sejtettünk. 

Átjöttek, kártya, zene, pipa. Ser. Ivós játék. Ser. Ivós játék 2. Bor. Ser. Fröccs. Hajnali két óra, kezemhez ragad a Vodka meg a Becherovka. Barátnő mosdó polcot lefejelve hány. Másnap vizsga.

? /Péntek volt./

Ezután. Egyetemi napok. "Áh, csak meghallgatjuk a sulis bandákat, nyolckor a koncerteknek vége, úgyis eladtam a jegyeimet, megyünk szépen haza." - Koncik alatt laza becsiccsentés. Még freccs pótlás. Fröccs, freccs, fraccs, bor. Bor. Bor. "Hejj, de lógjuk már be a bulira, majd RAJZOLUNK karszalagot!" Asszimilálódva a meginduló tömeggel, beözönlöttünk ÉS rajzoltunk karszalagot. Hajnal kettőkor egymást toltuk ki a kapun, de sehogy nem jöttünk ki rajta, másnap a cipőmet ki kellett dobni. /Péntek volt./

Hosszasan folytathatnám a listát...

Sajnos mára már nagyon kevés maradt a random péntekekből. Megszimatoltuk ezt a dolgot és paff, eltűntek. 

Néha, néha még felüti a fejét egy-két kóbor Péntek, ami biza emlékezetes is marad (vagy nem). 

Hiányoztok Péntekek! 

 

Ne feledjétek!

Ha pénteken inni mentek, és a haverotok azt mondja, hogy CSAK EGY SÖR, akkor mondjátok le, azon nyomban a másnapi programjaitokat, mert tuti, hogy a következő ezredfordulóra se értek haza!

De vigyázzatok, okosan! Meg ne szimatolja a Péntek Kutya, hogy tudjátok a varázs mondatot!

 

10647197_780153895376623_7246381483466722907_n.jpg

 

:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csofibeszamol.blog.hu/api/trackback/id/tr918128760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása